Förr eller senare blir barnen så stora att föräldrarna tvingas släppa iväg dom på egen hand – kanske till och från skolan, till kompisar eller för att ta sig till olika fritidsaktiviteter. För en del är det en självklarhet att till en början använda gps klocka, medan andra inte riktigt förstår syftet med det. Varför används Gps klocka för barn, och vilka fördelar finns det? Det kan du läsa mer om här.

Varför välja Gps klocka för barn?

Varför många väljer att använda gps klocka för barn är helt enkelt för att stilla sin egen oro som förälder. Med en gps klocka av barnmodell kan man enkelt hålla koll på barnets position, vilket också gör att barnet kan få större friheter och mer ansvar. En annan anledning varför en del väljer att använda gps klocka för barn är för att det är ett bra verktyg på fler sätt än att kunna veta var barnet befinner sig. Givetvis är det en klocka – vilket innebär att barnet får mer ansvar vad gäller att hålla reda på tiden.

Det kan man såklart lära sig med vilken klocka som helst, men eftersom en gps klocka har andra bra funktioner kan detta vara ett bra alternativ. Till exempel finns klockor med ring, – samt meddelandefunktion så att man kan kontakta barnet genom klockan, istället för genom en mobiltelefon.

Fördelar med GPS-klockor

Den stora fördelen och varför en gps klocka för barn är bra är såklart att man på ett enkelt sätt kan hålla koll på vart ens barn befinner sig, till exempel på vägen hem från skolan eller en kompis. Men det finns också många andra fördelar:

  • Tåliga för väder, lek och aktiviteter
  • Ett bra sätt för barnet att ta mer ansvar
  • Mindre skärmtid än om man hade valt en smartphone istället

Listan av fördelar och anledningar till varför man bör använda en gps klocka för barn kan göras lång men trots det finns det dom som tycker att det finns nackdelar, i och med att man hela tiden kan se barnets position, och att det skulle kunna vara integritetskränkande.

En lösning på det problemet är att göra barnet medveten om varför gps klockan används, och förklara att det har med säkerhet att göra. Sedan får man bestämma sig för en ålder då det kanske är dags att byta ut klockan mot en telefon – då en högre ålder också innebär att det är dags att frigöra sig mer och mer från föräldrarna.

Leave a Reply