Så här sker anmälan om registrering av en webbplats på webbkatalogen Onlinelistan.

Onlinelistan – Steg för steg

  • Gå till Onlinelistan.com
  • Klicka på ”Lägg till Sajt” – Knappen nås via menyn
  • Välj kategori

Nästa steg är att välja inom vilken kategori som webbplatsen platsar inom. I vissa fall är det uppenbart medan det i vissa fall kräver viss jämförelse av de olika alternativen. En person som driver en egen personlig blogg kan exempelvis välja kategorin ”Personliga hemsidor” medan ett företag som säljer båtar kan välja kategorin ”Nöjen och Fritid” och därefter underkategorin ”Båtar”. Men samma företag hade kunnat välja ”Näringsliv” och sedan ”Företag” och därefter ”Båtar”.

Ett sätt att avgöra vilken kategori som passar bäst är att söka på Onlinelistan efter företag eller webbplatser som finns inom samma bransch/sektor. På detta sätt går det att se var dessa är registrerade och välja samma kategori.

Ange information om webbplatsen

I detta steg ska följande information nämnas om webbplatsen samt webbplatsägaren.

  • Titel, En kort beskrivande titel på webbplatsen eller företaget som äger webbplatsen
  • URL, webbadressen till webbplatsen
  • Beskrivning, Vad kan besökaren förvänta sig se på webbplatsen?
  • Ägarens namn, Personen som lagt in anmälan till Onlinelistan.
  • Ägarens epost, all kontakt med Onlinelistan sker via E-post.
  • Pris, i det fall som en unik produkt säljs och ett pris kan anges. Detta är inte obligatoriskt
    Godkänn reglerna

Via en liten kryssruta behöver till sist reglerna för länkarna godkännas. Detta för att kunna gå vidare i registreringen.

Kom ihåg att

  1. Betalning måste ske innan granskning
  2. När anmälan är ifylld skickas den till manuell granskning. Däremot kommer detta inte ske förrän betalning har skett för denna granskning. Det kostar 399 kr per år. Är betalningen genomförd kommer granskning av anmälan ske och eventuell registrering ske¨Utesluter vissa kategorier
    Onlinelistan registrerar inte webbsidor inom ”viss kreditgivning” samt ”nakenhet”. Exakt vad som menas med detta framgår inte på hemsidan.
  3. Läs Kriterier
    I menyn på hemsidan finns en länk till ”Kriterier för listning”. Genom att läsa igenom dessa innan anmälan skickas in kan de vanligaste problemen undvikas. Som exempel får inte texten vara stötande eller bryta mot svensk lag. Dessutom anges att beskrivningen måste vara på minst 250 tecken.

Leave a Reply