Det är lätt hänt. En olycka, en krock, en trött förare. När bilen av en eller annan anledning slutar fungera kan du behöva ringa bilbärgare i Stockholm. Det är stressigt och jobbigt att sitta fast vid en vägkant men strax är hjälpen här. Frågan är: vem står för notan? Har du bilförsäkring finns det en god chans att du faktiskt är skyddad. Tänk dock på att det finns olika typer av försäkringar. För just bilbärgning i Stockholm eller annan stad är det assistansförsäkring som gäller. Olika försäkringsbolag kan ha olika namn på detta. Assistansförsäkring ska hjälpa dig vid ett driftstopp, oavsett vad det handlar om. Generellt brukar assistansförsäkringen täcka både transport av fordon, förare och eventuellt bagage.

Ring försäkringsbolaget

Du har flera alternativ om din bil stannar i en olämplig plats. En av de vettigaste sakerna du kan göra är att ringa ditt försäkringsbolag, det vill säga företaget som tillhandahåller din bilförsäkring. Du kan oftast hitta ett nummer på deras hemsida som specifikt tar hand om bilproblem, exempelvis bilbärgning. Då kan de direkt skicka dig ett nummer till bilbärgare som täcks av dem, eller ge dig närmare information kring hur du går vidare. Många försäkringsbolag erbjuder denna tjänst både i Sverige och utomlands.

Skaffa en separat assistansförsäkring

Många förare upplever att deras bilförsäkring inte riktigt håller måttet, åtminstone när det kommer till vägassistans. Därför har det utvecklats separata assistansförsäkringar där du inte bara kan få hjälp med bilbärgare i Stockholm, du kan även få hjälp med en hyrbil om bilen inte kan fixas redan samma dag. Försäkringar kan verkligen göra livet enklare när oväntade problem dyker upp.

Saker försäkringen vanligtvis inte täcker vid bilbärgning

Först och främst brukar en assistansförsäkring sällan täcka kostnaden för bränsle samt reservdelar. Det brukar även finnas undantag där försäkringen inte gäller fullt ut om problemet beror på att underhållet av bilen är bristande. Om bilproblemet beror på att du har brutit mot lagen kan det också innebära problem med försäkringen. Det är alltid bra att läsa igenom villkoren för just din bilförsäkring, även när det kommer till vägassistans.

Leave a Reply