Annonsera på Blocket som företag

Det är inte bara privatpersoner som lägger upp annonser på Blocket.se, vilket är den överlägset största köp- och säljsidan i Sverige. Företag kan även lägga upp annonser för att hitta nya kunder. Inom vissa branscher kan det vara mycket lönsamt och med tanke på det låga priset är det betydligt billigare än många andra marknadsföringsvägar. Ett första steg är att ha en informativ hemsida, likt den här sidan.

Att lägga in en annons på Blocket som privatperson kostar 20 – 120 kr. Driver man hobbyverksamhet kan man även lägga in annonserna som privatperson. Men har man F-skatt eller om försäljningen beräknas vara skatteskyldig bör istället företagsannons väljas. Det kan användas på följande sätt:

En målare vill ha fler kunder

En målare i Stockholm vill nå ut med marknadsföring mot nya kunder. De väljer därför att teckna ett företagsabonnemang på Blocket.se och lägga ut olika annonser på sidan. Fördelen är att de kan skapa flera olika annonser inriktade mot olika tjänster och delar av Stockholm.

En annons kan exempelvis handla om att de erbjuder spackling, bredspackling och puts för boende i Nacka. Längre ner i annonsen nämns även att de gör målerijobb över hela Stockholm. Här får man helt enkelt kontrollera vilka regionala inriktningar som Blocket använder sig av vilket även styr hur sökningarna sker av personer som använder sidan.

En målare i Stockholm kan även lägga ut att de hyr ut utrustning så som stegar, byggnadsställningar och annat. En annons som drar till sig personer som vill måla på egen hand. Men självklart kan man även där ange att företaget tar målerijobb.

”Om företaget”

Om en företagsprofil väljs får företaget även skriva en egen presentation. I detta fall kan målaren beskriva sin verksamhet i korthet samt var i Stockholm man tar uppdrag. Detta är information som kommer att synas på samtliga annonser vilket gör att man inte behöver lägga in den på varje annons. Bland annat är det affärsvillkor, betalningsvillkor, hemsida, kontaktuppgifter och om man har F-skatt.

Blocket ger även besökarna möjlighet att kolla att företaget har F-skatt vilket är en klar fördel. Överlag bör aldrig en målare (eller annat företag) anlitas om de inte har registrerad F-skattsedel.

Vad det kostar beror lite på vilket upplägg som önskas. Enklast är att kontakta Blocket för att få ett tydligt kostnadsförslag.

Leave a Reply