Vill du jobba som personlig assistent i Malmö? I så fall finns goda chanser, för här finns många assistansanordnare och det är inte ovanligt att dom är i behov av duktig personal. För att hitta jobb hos en assistansanordnare i Malmö finns flera saker man kan göra, och det finns ofta fler vägar in än att bara söka en tjänst. Men vi börjar där.

Leta efter jobbannonser från assistansanordnare i Malmö

Det självklara när man är på jakt efter ett jobb är såklart att leta efter annonser. Det enklaste sättet idag är att kolla runt på nätet – behövs det folk så annonseras det ofta. Sök dom tjänster som ligger ute, om du tror att du kan passa för dom aktuella jobben som annonseras. Finns det inte lediga tjänster ute – gå vidare till nästa steg.

Besök flera assistansanordnare personligen

Det är inte alltid det finns tillgängliga tjänster ute på annons men det kan ändå finnas chans till jobb. Inom assistans behövs ofta vikarier, ibland med väldigt kort varsel, och ett bra sätt att få in en fot är att personligen besöka några assistansanordnare i Malmö och berätta att man finns tillgänglig. 

Skriv CV och personligt brev och dela ut till dom olika företagen. Det kanske börjar med några få timmar i månaden – men för den som visar framfötterna och är villig att ta på sig pass finns ofta chans till förlängning och fast tjänst på sikt.

Öka dina chanser till jobb

Inom assistansbranschen är det så att jobben finns där brukarna finns. Dom allra flesta bor i sina egna hem eller hemma hos någon anhörig. Det kan alltså vara mitt inne i centrala Malmö lika väl som långt ute på landet. Det kan i många fall vara nödvändigt med körkort – så om du inte har ett kanske det är läge att skaffa ett.

Ett annat sätt att öka sina chanser för att få jobb hos en assistansanordnare är genom utbildning. Det finns sällan krav på utbildning i branschen men det kan helt klart vara meriterande. Om du inte gått gymnasiet ännu men redan vet att du vill jobba inom personlig assistans kan du söka in till följande utbildningar:

  • Vård- och omsorgsprogrammet
  • Barn- och fritidsprogrammet

Har du redan en gymnasieutbildning kan du istället satsa på att utbilda dig till undersköterska.

Leave a Reply