Då bör du genomföra ett skärmbyte på din iPhone

En skärm som inte reagerar som den brukar när du sveper med dina fingrar över den, en skärm med små sprickor eller en skärm som bara lyser vitt. Dom flesta har varit med om det någon gång, den där olyckan som ställt till med skärmproblem. Att genomföra ett skärmbyte på en iPhone är snabbt gjort om man lämnar den hos en verkstad, och det finns flera skäl att göra det så snart som möjligt. Här kan du läsa varför.

Touchen fungerar dåligt

Om skärmen i din iPhone inte reagerar som vanligt, låt säga att du ska svepa för att låsa upp eller något annat, utan att det går så enkelt som det ska så kan det vara läge för ett skrämbyte. Något är uppenbarligen fel och den som väntar för länge kanske till slut tvingas lämna in en telefon som inte ens går att låsa upp. Det gör det hela mer problematiskt även om det såklart kommer att gå att fixa ändå.

Vid sprickor

En liten spricka i hörnet gör väl inget, eller? Kanske har du tappat din iPhone i marken och fått en liten spricka som förvisso är ful, men som inte stör funktionen, och du tänker att ett skärmbyte känns lite onödigt.

Det är det dock inte, eftersom en sprucken skärm är känsligare mot vatten och fukt jämfört med en som är hel. Tränger det in fukt i sprickan så är det inte bara skärmen som drabbas, utan hela telefonen. I slutändan kan det hela blir betydligt mer kostsamt än att bara genomföra ett skrämbyte.

Andra tillfällen för skärmbyte på iPhone

Dom två ovan nämnda problemen med skärmen kräver kanske inget omedelbart skärmbyte men ofta är det som sagt dumt att vänta för länge. Om problemen är större, så som att hela skärmen är krossad eller inte fungerar alls, går även det att lösa för det mesta. Det finns alltså ingen anledning att börja kolla efter ny telefon, eftersom det oftast bara är ett enkelt skärbyte som krävs.

Om du behöver lämna in din iPhone för ett skärmbyte behöver du oftast inte vänta mer än en timme innan allt är klart. Innan du lämnar in den är det dock bra att ställa några frågor.

  • Hur mycket kostar det?

Används originaldelar eller delar från andra tillverkare än Apple?

Leave a Reply