För födelsedagar och stora fester som bröllop och nyårskalas är det perfekt att servera mingelmat. Mingelmat är oftast mindre bitar mat som man kan äta på stående fot. Kanapéer, parmaskinka, tunnbrödssnittar och löjromsskedar är några exempel på god mingelmat. Det finns i stort sett hur många olika matalternativ som helst när det kommer till en här sortens rätter. För dig som bor i huvudstaden har du alla chanser att hitta företag som erbjuder riktigt vällagad mingelmat i Stockholm, både för mindre och större sällskap. Här är dessutom utbudet på olika typer av kostvanor och dieter oslagbart i landet. Du hittar säkert den perfekta kombination av mingelmat för just dig.

Trevligt för gästerna

På större fester kan många gäster tycka att det bli obekvämt att socialisera sig med främmande människor. Genom att servera mingelmat tvingas gästerna upp för att hämta mat och får då ett ypperligt tillfälle att prata med nya människor under tiden de äter och dricker något gott. Dessutom är det här konceptet smart för dig som är värd eller värdinna då du får mindre att göra. Du behöver inte servera dina gäster utan kan förbereda borden med läckra smårätter och sedan låta gästerna själva servera sig. Dessutom kan du enkelt passa på att introducera folk till varandra när de är på väg för nästa lilla matbit.

Varmt och kallt

Mingelmat kan med fördel serveras hela året, oavsett om det är midsommar eller glöggmys. Det finns både varma rätter för mingel och kallskuret. När du börjar kolla runt på cateringfirmor i Stockholm kommer du tvivelsutan hitta bra lösningar för just din fest. Kom ihåg att ta reda på eventuella allergier och dieter, idag är ju många både vegetarianer och veganer. Cateringfirmor anpassar sig oftast efter kundens önskemål och behov och kan ofta erbjuda goda alternativ oavsett allergier eller specialkost.

Val av dryck till rätt mat

För att matupplevelsen ska bli så bra som möjligt är det bra att kolla upp vilken dryck du kan servera till mingelmaten. På Systembolaget kan du ofta få bra rekommendationer på allt från champagne och vin till alkoholfria alternativ. Fråga någon som arbetar där, de är pålästa, ifall inte du är det.

Leave a Reply