Ska du anordna catering? Många av de firmor som finns har ett utbud som liknar varandra i hög grad. Givetvis finns det skillnader, men det finns också flertalet rätter som de flesta har gemensamt och skyltar med. De allra flesta är flexibla och kan ordna det som önskas, men tittar man på menyerna, så finns det en del inslag som återkommer.

I en större stad som till exempel Stockholm eller Göteborg har du sannolikt fler alternativ att välja mellan än om du bor i en lite mindre stad som till exempel Lund eller Visby. När vi tittar på slumpvis utvalda firmor som jobbar med catering nära Lund ser vi att det är flera rätter som återkommer. Till exempel:

  • Smörgåstårta
    Smörgåstårta är en klassisk svensk rätt som gärna serveras på högtider. Förutom att det är något som de allra flesta uppskattar, är det också relativt enkelt rent logistiskt. En smörgåstårta behöver inte hållas varm – och det är lättare att hålla någonting lite kallt en längre period, jämfört med att hålla det varmt.
  • Bufféer med olika teman
    När vi söker på ”Catering Lund” på nätet, så får vi fram flera firmor som erbjuder catering med bufféer i olika teman. Exakt vilka dessa teman är, är dock något som skiljer åt. Bland annat hittar vi spanska bufféer, svenska bufféer, nordiska bufféer och italienska bufféer. Att bufféer är populärt för catering är kanske inte särskilt anmärkningsvärt. Det lättar rejält på det logistiska när gästerna hämtar maten själv. Det behövs helt enkelt inte lika många som arbetar med servicen.
  • Smörrebröd
    Bland de cateringfirmor i Lund vi tittar på så är det nästan alla som har smörrebröd på menyn. Precis som smörgåstårta och landgångar är det en rätt som passar sig för stora volymer, och som är relativt ”enkel” att servera på sammankomster. Smörrebröd är en dansk rätt som börjat bli populär i Sverige på senare år – om närheten till Danmark gör att det finns fler i Skåne än vad det gör i övriga landet, låter vi vara osagt.

Det här är tre exempel på rätter som är vanliga att se hos cateringfirmor. Med det sagt, så är de flesta flexibla, och kan ordna det som du önskar till just ditt event.

Leave a Reply