När vi svenskar åker utomlands ber vi ofta någon hålla utkik efter potentiella inbrottstjuvar runt vår bostad. Att få ett samtal om inbrott i huset är inte roligt, men det finns såklart strategier för att undvika dem. Några utav dem är att be grannen tömma brevlådan regelbundet, att ha timer på några lampor eller att lämna lite disk framme i köket. På så sätt ser det ut som att någon fortfarande är hemma. Men inbrott sker såklart ändå, oavsett hur ofta grannen kommer och tömmer brevlådan eller kollar till bostaden. En bättre garanti på att inga inbrott kan ske är inbrottssäkra dörrar från Woodsteel.

Hur fungerar inbrottssäkra dörrar från Woodsteel?

Men hur mycket kan en dörr egentligen skydda mot tjuvar? En inbrottssäker dörr är gjort av ett starkare material för att göra det svårare för tjuven att bryta sig igenom. På Woodsteel är våra dörrar gjorda av en robust stålstomme med trä som ytterlager. Istället för ett vanligt lås har de flesta av våra dörrar ett så kallat fem-punktslås. Det innebär att fem metallstänger går in i dörrkarmen när du låser, istället för en eller två som finns i vanliga dörrar. Samtliga styrs med bara en nyckel. För att kunna erbjuda största möjliga säkerhet är detta en standard på alla våra dörrar.

Ytterligare fördelar med säkerhetsdörrar

Om du ännu inte är övertygad om att en inbrottssäker dörr är nödvändigt för din bostad kan vi informera om att det finns många andra fördelar med våra dörrar. De skyddar inte bara mot inbrottstjuvar utan även mot högt ljud och brand. Tack vare materialet kan dörrarna reducera ljud med upp till 44 dB. Det låter kanske som lite, men det gor en otroligt stor skillnad – framförallt i lägenheter där mycket oväsen kan ske i korridoren utanför. Vi har dessutom låtit våra dörrar bli testade enligt Boverkets Byggregler för brand och brandgaser. Vid brand kommer denna dörr skydda dig från att elden sprider sig in eller ut ur din bostad och kan dessutom hindra brandgaser från att spridas.

Varför välja Woodsteel?

Det finns många alternativ när du vill skaffa en inbrottssäker dörr och vi vet att det är svårt att välja. Därför har vi gått steget längre för att garantera en bra produkt och service. Vi på Woodsteel har som mål att erbjuda en dörr med bra kvalite till ett bra pris. Det ska inte vara dyrt eller komplicerat att ha ett tryggt hem. Därför ser vi till att kontrollera hela processen; från tillverkning av dörren till leverans och sedan till komplett installation. För att garantera vår produkts tekniska egenskaper har vi ett certifikat utfärdat av Kiwa. Dessutom har vi många olika mått och design på dörrarna för att kunna erbjuda något som passar just dig. Välkommen att kontakta oss på vår hemsida för att få en offert!

Leave a Reply