Övervaka din bostad för din trygghet

Försäljningen av kameror för hemmabruk ökar stadigt i Sverige. Fler och fler personer känner av den ökade osäkerheten i samhället och vill övervaka sin bostad för att kunna känna sig trygg i hemmet. Många företag installerar också filmkameror för at personalen ska känns sig trygg på sin arbetsplats.  Idag kan man köpa digitala kameror och andra övervakningssystem som gör att du alltid kan ha koll på vad som händer i hemmet eller företaget. Du kan snabbt vidta nödvändiga åtgärder om det skulle behövas.

Varför installera kameraövervakning i bostaden?

Det kan finnas många olika anledningar till att man vill installera en kameraövervakning i sin bostad eller arbetsplats. Det kan också röra sig om  övervakning av en parkering eller någon typ av inhägnat område där obehöriga personer ej får vistas, till exempel en el-central eller ett militärt skyddsområde. I bostaden kan man använda en relativt enkel filmkamera som endast tar svartvita filmer. På en parkering eller skyddsområde kan det vara bra med en liten dyrare kamera som tillverkar filmer av hög kvalitet. Då kan du både identifiera nummerplåten på en okänd bil eller en okänd person. Investerar du i en dyrare kamera så medföljer ofta en speciell app som analyserar bildmaterialet och som kontaktar dig om något inträffar. En annan fördel med kamerabevakning är den preventiva funktionen som en kamera har. Sätt alltid upp klistermärken och skyltar där du informerar om att bostaden eller området är övervakat. Då minskar du risken radikalt för att drabbas av inbrott eller någon annan typ av intrång.

Kan man övervaka i mörker?

De flesta inbrott och olagliga intrång sker sent på kvällen eller natten när det är mörkt ute. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din kameraövervakning så är det optimala att ha en kamera som också kan filma i mörker. Problemet med vanliga filmkameror är att bildmaterialet blir väldigt suddigt och kornigt, ofta kan man knappt använda bilderna. Nuförtiden finns det dock filmkameror som även producerar högkvalitativa videofilmer när det är mörkt ute. Kameran känner automatiskt av när det är mörkt och tar bort IR-filtret, då blir bilderna av relativt bra kvalitet, även om de alltid är svartvita. Du kanske undrar om du behöver installera en särskild typ av belysning för att filmkameran ska kunna filma när det är mörkt ute? Det behöver du inte. Det blir dessutom lättare att gömma en filmkamera när det är riktigt mörkt.

Leave a Reply