Det finns en rad olika sätt att arbeta med sitt utseende. För många handlar det om att börja träna, ta hand om huden, byta kläder eller skor. Andra har sitt fokus på håret. Den som har tjockt och vackert hår kan glömma hur jobbigt det kan vara för den som har glesare frisyr. Vissa av de som tappar hår kan snabbt gå över till ett nytt utseende. För andra är det en större utmaning.

Metoder för hårtransplantation

Förr i tiden var det svårt att behandla håravfall på ett bra sätt. Det finns gott om exempel på ingrepp som inte gett önskad effekt. Över tid kom man dock fram till nya metoder vilka var effektivare och bättre för kunden i fråga. Även dessa tekniker har dock förfinats. Det finns dock ännu en rad kliniker som jobbar med de något äldre metoderna. Önskar man få bästa tänkbara effekt kan man överväga mikrokirurgi.

FUE Ilter metoden för hårtransplantation

Bland de nya tekniker för hårtransplantation finns FUE Iltermetoden. Denna är mycket uppskattad bland patienter och resultatet talar för sig själv. Detta är ett intressant alternativ till de tidigare tekniker som handlat om strips. I denna tidigare variant av hårtransplantation skar man bort remsor av hud vilka flyttades till de områden var man önskade bättre hårväxt. Med nyare behandlingsformen går man istället på varje hårsäck var för sig. Detta innebär att man med stor precision och minimalt mått av skador kan flytta hårsäckarna dit man önskar. Sedan denna teknik började användas har man flyttat omkring 1.5 miljoner hårsäckar. Ansvarig läkare är kirurg och har ett team av kunniga kollegor som alla verkar för ett så bra och hållfast resultat som möjligt.

Hur många hårsäckar man behöver flytta för att nå resultat varierar stort. Det finns inte någonting som går att säga generellt då behoven är olika. Vissa behöver täcka en större yta av tunt hår medan andra endast vill minska flikarna i pannan något. Prismässigt kan det se ganska olika ut och för att få en bra uppfattning kan man höra av sig till utförare av hårtransplantation i Stockholm.

Leave a Reply