I en digital era när allt färre handskrivna kort trillar ner i brevlådan tenderar inbjudningskort att sticka ut en hel del! Det är inte bara roligt att få en personlig inbjudan till fest, utan ofta också roligt att skicka dessa. Här kan man ta ut svängarna hur mycket man vill och presentera vad för tillställning som avses. När det kommer till inbjudningskort för bröllop kan man passa på att redan här informera om klädsel, mat, plats, underhållning eller vad man nu anser att gästerna bör känna till. Det kan vara bra att vara ute i god tid när det gäller bröllopsinbjudningar. Dels för att många kanske behöver resa långt för att ta sig till festen, men även för att man skall kunna boka upp lokal och anpassa meny i tid.

Klädsel

Någon som inte har för vana att förkovra sig i etikettsreglerna kan känna sig villrådig när det kommer till klädseln. Vet man med sig att det kan skapa viss förvirring är det inte fel att skriva ut vad man menar. De traditionella direktiven brukar vara: högtidsdräkt, smoking, kostym eller fri klädsel. Detta betyder vanligen frack (eller i viss utsträckning uniform), kostym, smoking eller skjorta och byxor. Fri klädsel betyder aldrig trasiga jeans om detta inte mycket tydligt uttalats på inbjudningskortet. Har man inget intresse av att bestämma vad för klädsel som råder kan man med fördel skriva någonting i stil med ”ha på er vad ni vill, allt ifrån jeans till frack”.

För kvinnor är det inte lika tydligt vad dessa olika koder betyder. Det finns utrymme för tolkning och definitioner. Tanken är dock att nivån skall matcha mannens. Här finns en rad bra inspirationstexter om klädsel vid bröllop. Det är ofta bra att sätta sig in i de olika regler och traditioner som kan finnas om man tror detta är viktigt för brudparet. Som gäst är man där för att förhöja stämningen och dela upplevelsen. Någonting som man kan göra på olika sätt. Att vara lyhörd för brudparets önskemål är dock någonting som kan visa på god stil och fina intentioner.

Att skriva bröllopsinbjudningar är någonting unikt! Ta er tid och upplev situationen!

Leave a Reply