Det finns många trender inom en rad olika områden och generellt sett brukar dessa som bekant komma och gå. Men även om så är fallet kommer sajten Trendo att bestå och därmed kunna rapportera om de olika trenderna, med fokus på digitala trender såsom AI och meteverset. Men det finns även en rad andra trender som är värda att hålla ögonen på inför den snara framtiden.

Detta kan du läsa om på webbplatsen Trendo

Några exempel på de trender som du kan läsa mer om på webbplatsen Trendo.nu är:

  • vilka trender som flest söker efter på Google
  • hur mycket du får dra med din bil
  • vilka raggningsrepliker som är roliga
  • uppkopplade apparater
  • artificiell intelligens (AI).

Några heta digitala trender att hålla ögonen på inför framtiden

Som vi redan har nämnt finns det vissa digitala trender som du gör bäst i att hålla ögonen på under de kommande åren. Några exempel på sådana är:

  • Digital immunitet. Digital immunitet är ett begrepp som syftar på en slags immunitet, eller snarare ett försvar, mot cyberattacker och andra digitala angrepp. Detta är någonting som blir allt viktigare för såväl företag som privatpersoner. I takt med att framför allt utländska aktörer ökar sin kapacitet att utföra sofistikerade angrepp på svensk IT-infrastruktur är det viktigt att försöka värna sig mot sådana angrepp. Man tror att de system för digital immunitet som håller på att skapas kan minska nedtiden från sådana attacker med uppemot 80 procent.
  • Superappar. En superapp sägs vara en kombination av en app, en plattform och ett digitalt ekosystem. Dessa appar ska ha sin alldeles egna funktionalitet och införliva andra mindre appar som publiceras av tredjepartsleverantörer i form av andra plattformar. Syftet med dessa superappar ska vara ett skapa massiva plattformar där i princip alla produkter och tjänster ska finnas. Vissa experter förutspår att mer än hälften av världens befolkning kommer använda sådana appar redan år 2027.
  • Metaverset. Metaverset är redan på tapeten likt adaptiv artificiell intelligens. Men om man ska tro Meta Platforms grundare och vd Mark Zuckerberg kommer ett än större fokus hamna på metaverset redan under de närmaste åren.