Att ta hjälp med maten inför fester och andra sammankomster är vanligt – det sparar både tid och energi till annat. I Stockholm finns ett nästintill oändligt utbud när det kommer till catering vilket medför både för- och nackdelar. Till fördelarna hör att valmöjligheterna är stora och till nackdelarna att det kan vara svårt att hitta rätt.

Bestäm en budget

Ett bra första steg för att hitta rätt firma för catering i Stockholm är att bestämma en budget. Hur mycket är du villigt att betala för maten och eventuella kringtjänster? Priserna kan skilja sig ganska mycket – från någon hundralapp till person och upp till flera hundra.

Priserna för catering skiljer sig förstås inte bara för att, utan beroende på vilken typ av mat som beställs. En enklare buffé brukar till exempel vara lite billigare medan mer exklusiva rätter kostar mer. Vilka typer av råvaror firmorna använder sig av kan också komma att påverka priset – vissa är till exempel många om att använda så mycket lokalproducerat som möjligt medan andra använder sig av det som är billigast.

För att kunna göra en rättvis budget finns alltså några saker att fundera på men främst dessa två punkter:

  • Vilken typ av mat som önskas
  • Om några kringtjänster ska köpas till – så som leverans, hyra av porslin etc.

Välj ut några firmor som erbjuder catering i Stockholm och granska

När du bestämt vad det är du vill köpa är det läge att börja se över utbudet av firmor som erbjuder catering i Stockholm. Välj ut ett par av dom som känns tilltalande och se sedan till att både granska och jämföra dessa. Saker att kolla på är till exempel att organisationerna har F-skatt samt vilka omdömen och referenser dom har.

Be om offerter

För att hitta en firma som erbjuder catering, som matchar den förutbestämda budgeten, kan det vara bra att be om offerter. Många firmor anger priser på sina hemsidor så det går ofta att jämföra priserna själv också. Om sällskapet på festen eller sammankomsten är väldigt stort kan det dock vara fördelaktigt att be om just offerter, för att sedan kunna jämföra dessa i lugn och ro.

Tänk på att inte bara kolla på priset utan på vad som faktiskt ingår.