Här presenterar vi sex snabba frågor och svar kring bantningspiller. 

  1. Hur går jag ner i vikt med bantningspiller?

Den frågan är inte helt lätt att svara på då de bantningspiller som finns att köpa i Sverige har olika funktion. Men en sak har de gemensamt – de anses hjälpa personer att minska sin vikt. Som exempel kan nämnas att det finns bantningspiller som fungerar aptitnedsättande. Detta medan andra piller kan vara fettreducerande eller ge mer energi för att man ska orka röra sig mer. 

Du går ner i vikt med bantningspiller om du använder dessa i kombination med andra åtgärder som exempelvis bättre mat, bättre motion, bättre livsstil. 

  1. Räcker det att äta piller?

Det finns piller som anger att det räcker att man äter dem. Det bör vara en viss överdrift eftersom man helt och hållet måste utgå från vad, och vilken mängd, du äter idag. Utöver det även din mängd motion. 

Det är mer seriöst att säga att bantningspiller kan vara en hjälp på din väg mot en bättre vikt. Som nämnts finns det olika funktioner med dessa piller och därmed hjälper de på olika sätt. 

  1. Vilket bantningspiller ska jag välja – det finns ju så många?

Ja, det finns väldigt många piller, pulver och liknande som anges vara effektiva för viktnedgång. Du måste därför först avgöra vilken hjälp du vill ha av detta piller. Se fråga 1. Sen kan du fråga en återförsäljare vilka produkter som rekommenderas och varför. Fråga även vad du mer bör göra för att gå ner i vikt då dessa piller inte är några mirakelpiller som inte kräver mer av dig. 

  1. Hur många piller måste jag äta?

Det framgår alltid på förpackningarna hur många piller som ska ätas och när på dagen detta ska ske. Det kan exempelvis avgöras av din vikt. Det är viktigt att du väljer att följa de instruktioner som följer med för bäst resultat. 

  1. Kan det bli några biverkningar av bantningspiller?

Om det finns risk för några specifika biverkningar ska detta framgå. 

  1. Kan vem som helst äta bantningspiller

Om du äter mediciner som är ordinerade av läkare bör du inte äta bantningspiller. I alla fall inte innan du pratat med din läkare. Man bör inte heller ge bantningspiller till barn innan man rådfrågat en dietist eller annan sjukvårdspersonal. En del bantningspreparat är även bara anpassade för vuxna. 

Leave a Reply