Så mycket kostar flyttstädning i Stockholm

Bor du i Stockholm och planerar att anlita en städfirma för flyttstädning vid kommande flytt? Undersök då kostnaden hos flera olika städföretag innan du bestämmer dig. Det är nämligen stor skillnad i pris – men även hur priset sätts.

Att jämföra priser på produkter som marknadsförs online är extremt enkelt. Man kan antingen gå via prisjämförelsesidor eller besöka ett par E-handlare och därmed se var produkten för tillfället är billigast. När det kommer till att jämföra priser på olika tjänster är det däremot inte lika enkelt. En person som vill jämföra priser på flyttstädning i Stockholm inser snart att det är betydligt svårare att göra detta än att se ett aktuellt pris på exempelvis en Ipad. Orsaken är delvis att städföretagen har olika sätt att sätta priserna.

Ett par städföretag i Stockholm har valt att vara mycket transparenta med sina priser. Via deras hemsidor går det blixtsnabbt att få en offert. De har då uträknare på hemsidan där man anger hur många kvadratmeter som bostaden är på. När detta anges visas direkt hur mycket flyttstädningen skulle kosta. Det som kan skilja är om det är med eller utan fönsterputsning.

Om enbart dessa företag skulle ställas mot varandra kan man som kund snabbt få fram vilka som för tillfället har bästa pris på flyttstädning. Men det är långt från alla som har denna smidiga lösning.

Ett annat alternativ, som är relativt vanligt, är att städföretaget enbart anger pris per timme. Man bör då kontakta dem och fråga hur många timmar de förväntar sig att städningen ska ta. Inte sällan frågar de om kvadratmeter eller antal rum och därefter kan en offert ges. De allra flesta har fastpris vilket gör att du aldrig behöver betala mer än vad som anges.

Även om det är relativt ovanligt så städar vissa städföretag flyttstädningar ”på timme”. De kan visserligen ge ett ungefärligt pris innan städningen påbörjas men exakt pris kan inte ges. När sedan flyttstädningen är klar får man betala för den tid som lagts ner. Fördelen med denna lösning är att man själv kan vara med och städa, eller be dem enbart städa vissa delar av hemmet. Går det fort blir priset troligtvis lägre än med fastprisavtal.

Enda vägen att hitta billigaste flyttstädningen i Stockholm innebär alltså att offert beställs från ett flertal företag.

Leave a Reply