DörrhandtagFöreställ dig att du befinner dig mitt under en renovering av din bostad och är ute efter ett mer modernt utseende på din bostad. Du har målat väggarna i grått, har mörka golv och vita lister. Vilken typ av handtag ska du välja till dörrarna – dörrhandtag i rostfritt stål? Eller ska du istället satsa på borstad nickel? Vilka är egentligen för- och nackdelarna med de bägge alternativen?

Faktum är att det egentligen inte finns några fördelar eller nackdelar med rostfritt stål eller borstad nickel, utan bägge materialen är utmärkta val när du vill inreda ditt hem i en modern stil! Det du dock bör ha i åtanke är att välja ett av dessa alternativ och hålla dig till detta, så du skapar en sömlös effekt genom hela bostaden. Vissa föredrar rostfritt stål, andra krom eller borstad nickel.

Det sistnämnda alternativet är förmodligen populärt tack vare det faktum att fingeravtryck inte fastnar på handtaget, men det har inte heller den rena känslan som rostfritt stål eller krom har. Vissa inredare drar sig inte för att blanda krom eller rostfritt stål med borstad nickel, men om du vill åstadkomma en enhetlig känsla bör du förmodligen undvika att göra detta.

Därför är dörrhandtag i rostfritt stål ett bra val

Rostfritt stål är motståndskraftigt mot rost, som materialets namn antyder. Det är också ett material som är väldigt enkelt att rengöra, vilket är anledningen till att det används frekvent på sjukhus, i kök, i fastigheter där det förekommer livsmedelsproduktion o.s.v. Denna hygieniska faktor kan vara en god anledning till att välja just dörrhandtag i rostfritt stål.

Många bostadsägare som har inrett sin bostad med dörrhandtag i detta material frågar sig hur ofta man egentligen ska rengöra rostfritt stål. Svaret på denna fråga är ganska enkelt – du bör rengöra metallen när den är smutsig för att återställa det den till sitt ursprungliga utseende. Det kan till exempel röra sig om en eller ett par gånger per år för ett handtag som sitter på en utvändig dörr, medan det istället kan röra sig om en gång om dagen eller en gång i veckan om det sitter på en invändig dörr.

En snygg design på dörrhandtag kan göra underverk för designen, titta bara på detta dörrhandtag från Dorma.

 

Leave a Reply