Bubbelplasten uppfanns 1957 av två uppfinnare vid namn Marc Chavannes och Alfred Fielding. De började ursprungligen arbeta på bubbelplast i syfte att ta fram en tredimensionell strukturtapet. Denna skapelse var dock inte särskilt lyckad, och de upptäckte senare att plasten lämpade sig bättre som ett förpackningsmaterial.

Under årens lopp har bubbelplast används till många olika saker, bland annat för att skydda stolar under transport. Det har även använts i olika kostymer, bland annat lämpar det sig väl för den som vill likna en manet. Plasten har även använts till att sätta världsrekord – i USA tog 2 621 personer för ett par år sedan samtidigt sönder bubblor i bubbelplast. Om du inte ser dig själv som särskilt kreativ, och inte heller vill slå världsrekord, finns det ingen anledning till oro. Bubbelplast används främst som ett förpackningsmaterial och lämpar sig särskilt väl när du behöver skydda ömtåliga eller värdefulla föremål under lagring eller transport.

Bubbelplast – ett mångsidigt förpackningsmaterial

Bubbelplast är ett ovärderligt förpackningsmaterial för många företag som transporterar föremål som lätt kan gå sönder under transport. Detta då det tvingar varorna att förbli orörliga under frakten och fyller i tomrum i lådor eller paket för att ge ytterligare skydd och absorbera eventuella stötar. Sedan bubbelplasten uppfanns har detta emballage förfinats och olika varianter av plasten har dykt upp på marknaden. Vissa är mer kostnadseffektiva än andra och vissa har större bubblor, medan andra har mindre sådana.

Bubbelplast används flitigt inom många branscher. När du till exempel köper elektronik levereras ofta produkten inlindad i en antistatisk bubbelplast, vilken tar bort den statiska elektricitet som riskerar att skada produkten. Om du är osäker på vilken typ av bubbelplast du behöver för att förpacka dina produkter, utifrån effektivitet, användningsområde och budget, kan du ofta få hjälp av din leverantör att välja ut ett lämpligt material!

Oavsett om du använder bubbelplast som ett sätt att lindra din stress, för att ta fram ett stycke konstverk, för att försöka slå dig in i rekordböckerna eller för att skydda värdefulla föremål under transport, är bubbelplasten ett mångsidigt material som gör sig utmärkt som emballage!

Leave a Reply