Badrumstips från en badrumsfirma

En firma som utför badrumsrenoveringar i Stockholm (www.stockholmsbadrumsrenovering.se), har en blogg med en rad olika tips kring badrummet. Man kan till exempel läsa om att skaffa en enkel utomhusdusch, att renovera under semestern och att rensa avloppet på smidigast möjliga vis. Här samlar och sammanfattar vi några av de tips som de delar med sig av.

Fixa en enkel utomhusdusch

En att svalka sig under heta sommardagar kan givetvis vara riktigt skönt. Tyvärr är det inte alla förunnat att bo i närheten av havet, en sjö eller ett vattendrag där man kan bada bekvämt. Ett enkelt sätt att svalka sig när det är varmt är att sätta upp en utomhusdusch. Det finns mer avancerade varianter – och det finns riktigt simpla varianter.

Den enklast lösningen, skriver badrumsfirman, är en vattenkanna. Genom att hissa upp en kanna av större modell i till exempel ett träd, kan man få sig en snabb och svalkande dusch. Genom att fästa ett rep vid kannans pip har man ett ”reglage” för hur mycket vatten man vill ha.

Badrumsrenovering i semestertider

Ett dilemma som många stöter på inför en badrumsrenovering är bristen på tillgängliga firmor under sommarmånaderna. En omfattande badrumsrenovering kräver hjälp från flera grupper av hantverkare – i semestertider kan det bli en utmaning.

Samtidigt kan det vara väldigt smidigt. Att lämna nycklarna till en badrumsfirma, samtidigt som man åker iväg på semester, kan vara skönt. Problemet med att leva ett vardagsliv samtidigt som en badrumsrenovering pågår är att man kan behöva låna dusch och toalett hos grannar och vänner. Vidare förs en hel del oljud – under lång tid.

Det här ställer givetvis också lite krav på organisering. Du måste hitta en badrumsfirma som kan ta på sig jobb, samtidigt som du hittar rätt hotell och flygbiljetter. Men om man får till det – så är det riktigt bekvämt.

Badrumsrenovering på liten budget

Firman ger också tips på hur man kan göra en renovering utan att det kostar skjortan. Till exempel:

  • Köp begagnat. Genom att titta efter badrumsprodukter på till exempel Blocket kan du spara många kronor.
  • Prioritera. För att renovera på budget krävs prioritering. Ibland behöver estetiken kompromissas med för att få hållbarhet och funktionalitet.
  • Ta in offerter. Ta in offerter så du vet vad arbetet kommer att kosta. Utefter det kan du sedan välja material.

Leave a Reply